Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

DTP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARINDAN BASIN AÇIKLAMASI

 

1.4.2009 09:37:43

Demokratik Toplum Partisi Belediye Başkanları Ortak Bir Basın Açıklaması Düzenlediler. Yeni ve Eski Belediye Başkanlarının Ortak Basın Açıklamasını Şırnak DTP İl Başkanı Halil İrmez Okudu. “İrmez Daha Önce Defalarca Seçim Geçirdiklerini Ama Gerek Yerel Seçimlerde, Gerek Genel Seçimlerde Olsun Hiç Bir Seçimin 2009 Seçimleri Kadar Antidemokratik, Silahların Gölgesinde , Tankların Namlularının Gölgesinde Bir Seçim Geçirmediklerini Vurguladı. “

 

 

DTP Şırnak İl Binasında düzenlenen basın toplantısına DTP Şırnak il Başkanı Halil İrmez, daha önceki belediye başkanlarının  Ahmet Ertak, Muhsun Kunur, Faik Dursun ve yeni seçilen belediye Başkanları Ramazan Uysal, Emin Toğurlu, Aydın Budak, Resul Sadak, Şükran Sincar, Yusuf Temel, Abdulrezak Yıldız, Ali Bayram, Sinan Uysal, Abidin Durak ve Nuri Kaplan katıldı. 

İrmez,29 Mart yerel seçimlerinde Şırnak halkı şahsında Botan halkının ortaya koymuş olduğu irade takdire şayan olduğunu ifade ederek, "halkımız sistemin tüm oyunlara rağmen tüm emellerine rağmen, tüm insanlık dışı yaklaşımlarına rağmen, oyunlarını boşa çıkarmış ve Şırnak ili,ilçeleri ve beldeleriyle birlikte 11 belediye başkanlığını kazanmış durumdadır" dedi. İrmez, sistemin Kürt halkı ve iradesi üzerinde oynamış olduğu oyunlarla iradenin, temsiliyetlerinin kendilerinde olduğunu ve uluslararası alanda Kürt iradesini temsil ettiğini iddia etmek ve kirli siyasetlerini sürdürmek istediğini belirterek,"ama Şırnak halkının göstermiş olduğu irade ve kendi iradelerine sahip çıkmaları ve burada bulunan tüm oyunların boşa çıkarmıştır. Halkımızın belediye başkanı adaylarımıza sahip çıkması onurunu ve şerefini yaşıyoruz. Kendilerine sizin huzurunuzda sonsuz teşekkürlerimiz sunuyoruz." dedi.İrmez, "Bunu böyle bilsinler ki artık gelecek zaman içerisinde dahi bu sistem silahlarla, ekonomiyle, oyunlarla kolluk kuvvetleriyle bu toplumun, bu halkın iradesinin teslim alınamayacağını bir daha göstermiştir.dedi.İrmez, daha önce  defalarca seçim geçirdiklerini ama  gerek yerel seçimlerde, gerek genel seçimlerde olsun hiç bir seçimin  2009 seçimleri kadar antidemokratik, silahların gölgesinde , tankların namlularının gölgesinde bir seçim geçirmediklerini vurguladı.

 İrmez, 29 Mart seçimlerinde bütün kolluk kuvvetlerinin seferber olduğuna işaret ederek, " Şırnak'ta bir ilki yaşadık binlerce asker binlerce polis sandık başına geçerek oy kullandı. Sistem bu mücadeleyi Şırnak şahsında boğacağını söylüyordu. Ama olmadı aksine zafere gitti, aksine kazanan demokrasi ve Kürt halkı oldu. Her ne kadar sistemin başında bulunan Başbakan ben Diyarbakır'ı istiyorum, ben Batman'ı istiyorum, Ben Tunceli'yi istiyorum demişse de sağ gösterip sol vurmak deyiminde olduğu gibi Şırnak'ı esas hedef belirlediklerini söyleyebilirim. Şırnak'ta sahnelenen oyunların insanlıkla, demokrasiyle bağdaşmadığını ifade etmek istiyorum. Şırnak'ta seferberlik ruhuyla çalıştılar ama Şırnak halkı bu seferberlik ruhunu boşa çıkardı. Şırnak halkı siyasi tercihlerini partimizden yana, kendilerinden yana Kürt kimliğinden yana göstermiş olmalarının onurunu yaşıyoruz. Tekrardan kendilerine teşekkür ediyorum. " dedi. İrmez," bunu bilsinler ki artık Kürt sorununu silahlarla, şiddetle, oligarşik beyinlerle çözülemeyeceğini Kürt halkı bir kez daha göstermiştir. Halkımız, yöremizde Şırnak'ta Diyarbakır'da, Batman'da ve tüm Kürt bölgelerinde Kürt sorunun artık demokratik bağlamda, Kürt sorunun artık masa başına oturarak, Kürtlerin varlığına tahammül etmesinden başka çıkar yollarının olmadığını bu seçimde oylarını kullanarak kendi iradelerine sahip çıkarak, iradelerini yerel yönetim seçimlerinde demokratik özerklik çözümünü esas alarak ortaya koymuştur." dedi. İrmez, " Tekrar ifade etmek istiyorum Kürt sorunu ancak demokrasi ile çözülebilir. Kürt halkı hiç bir şekilde silahlara baskılara ve oyunlarına boyun eğmeyeceğini bir daha göstermiştir, dünya kamuoyuna bu mesajı vermiştir. Bu nedenle Şırnak şahsında tüm Kürt halkını kutluyorum." dedi.  DTP’nin Şırnak İl Genel meclis üyelerinin 19 kişi seçildiğini belirten İrmez, AKP’nin ise 6 kişinin seçildiğini sözlerine ekledi.

 

 

 

        

Bu habere 0 adet yorum yapıldı.

   Diğer Başlıklar

  DTP'li Kışanak neler söyledi? 11.11.2009 11:57:30
  Bülent Arınç'ı utandıran anlar 11.11.2009 11:38:09
  DTP ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ HASİP KAPLAN; “ALNIMIZ AÇIK” 21.7.2009 12:49:42
  DTP'Lİ BAŞKANLAR RANDEVU TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ 10.7.2009 13:30:00
  DTP İL BAŞKANLIĞINA SELİM BAYAR SEÇİLDİ 29.6.2009 10:05:57

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337954

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber